24 okt
2018

Amatőr Hokikupa Szabályzat

- A pálya mérete 20x30 méter, melyen 4 fős csapatok játszanak egymás ellen (minimum létszám: 3 fő).

- A mérkőzések 3x12 perc idejűek, futó órával (kiállítás esetén az óra áll a játékmegszakítás végéig). Minden harmad után térfélcserével és 5 perc szünettel.

- A kapu előterében egy játékos maximum 3 másodpercet tölthet. A kapu előtt és előterében térdelni tilos. Ezen szabályok megszegése kisbüntetést von maga után.

- Rávezetéses büntetés esetén, a védekező játékosnak a gólvonaltól számított 3 méteres körzeten belül van lehetősége védekezni. A rávezetés során elhagyott korong esetén, a rávezetés nem ismételhető meg, s a kipattanó korongot tilos kapura lőni.

- Győzelem esetén 3p, döntetlen esetén 1-1 pont mindkét csapat javára, vereség esetén 0p. A bajnokság végeztével a helyezések megállapításánál a következő a sorrend: pontszám, egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény, ha ez döntetlen, akkor a gólarány, ha a gólarány is egyenlő, akkor a több lőtt gól. Ha a több lőtt gól sem dönti el a helyezést, akkor a Nemzetközi Jégkorong Szövetség szabályát alkalmazva a tavalyi évben, a bajnokságban jobb helyezést elért csapat a kedvezményezett.

- Egy csapat játékra jelentkezése a következő: nevezési lap, legalább 7 játékos.

- Amely csapat a mérkőzésének kiírt időpontjában nem áll fel kezdéshez, 0:5 gólkülönbséggel elveszti mérkőzését és egyben az általa befizetett kaució is.

- A versenybíróság három fős: a játékvezetőből, a rendezők képviselőjéből, illetve a hokioktatást vezető edzőből áll.

- A versenybíróság a vitás esetekben a mérkőzés után dönt, indokolt esetben a sértett csapat fellebbezési lehetőséggel élhet.

- A versenybíróság a bajnokságból kizárással sújthatja azt a csapatot, amelynek bármely játékosa egyértelműen megállapíthatóan ittasan vagy más bódító szer hatása alatt játszik.

- A bajnokságba be nem nevezett játékos nem vehet részt a mérkőzéseken.

- Bármely csapatba benevezett játékos más csapatok mérkőzésein légiósként nem vehet részt.

- A félbeszakított mérkőzés, a megszakított időtől és eredménytől folytatódik, a későbbiekben, meghatározott időpontban.

- Kötelező védőfelszerelések: sípcsontvédő ill. térdvédő, kesztyű (síkesztyű vagy hokikesztyű)

- Ajánlott védőfelszerelések: sisak, könyökvédő, mellvédő, védőnadrág stb.

- A mérkőzések befejeztével a pályán lévő csapatoknak kötelességük két-két játékost biztosítani pályakarbantartásra. Ennek ellenőrzése a rendezőnek, vagy annak megbízott képviselőjének a feladata. Ennek elmulasztása esetén az adott csapat kizárással sújtható.

Kisbüntetés: 1 perces kiállítás, mely góllal lejárhat.
Nagybüntetés: 2 perces kiállítás.
Végleges kiállítás: a véglegesen kiállított játékos az adott mérkőzésen már nem vehet részt (súlyos esetben a versenybizottság dönt a további eltiltásról, illetve kizárásról),helyette 2 perc múlva egy cserejátékos mehet fel a pályára.
Csere: folyamatosan.

Az oldal bejegyzéseiben szereplő szövegek, kép-, hang- és videóanyagok változtatás nélkül, a forrás megjelölésével szabadon terjeszthetőek, bármiféle módosításukhoz a Balu-T SE írásos beleegyezése szükséges. Az olvasói hozzászólások nem feltétlenül tükrözik cégünk véleményét, azokért semmiféle felelősséget nem vállalunk!

©2018 Balu-T SE | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | 6500 Baja, Szentháromság tér 6.